19-10-2017

Een Community Centre waar men elkaar ontmoet en voor elkaars kinderen zorgt, in Sri Lanka

Bouwreis Sri Lanka, volg ons blog 

Samen aan het werk voor een betere dag van morgen

Van 28 oktober t/m 4 november is een groep enthousiaste collega's aan het bouwen in Sri Lanka.  Zij starten daar weer een nieuw project: een Community Centre. Dit centrum is de behoefte van de lokale vrouwen die via onze partner een microkrediet ontvangen. In het centrum komt een kindercrèche zodat peuters een veilige en prettige opvang hebben en moeders met een gerust hart kunnen werken. Daardoor hebben ze hun handen vrij voor het runnen en uitbouwen van hun bedrijfje en zo voldoende verdienen om hun microkrediet te kunnen terugbetalen. Ook komt er een leeromgeving voor basis-schoolkinderen, een opleidings- en trainingslokaal en de vestiging van de microfinancieringsbank.

Kortom, door dit centrum hebben wij impact op de leef-omgeving van vrouwen en hun gezinnen, verbeteren wij de financieel-economische omstandigheden en maken we het mogelijk dat kinderen goed onderwijs krijgen.

Dit project past geheel in de visie van de Vebego Foundation: samen werken aan een betere dag van morgen. Samen realiseren we maatschappelijke impact voor onze partners, de families in Nikaweratiya en voor onze medewerkers die de handen uit de mouwen gaan steken. 

De begeleiding is in handen van Annette van Waning en Ingeborg Zwolsman

 

Volg het blog: 

https://communitycentrenikaweratiyasrilanka.wordpress.com

Deel dit artikel: