Mijn Project, Mijn Verhaal: Jasper Mol – Kampbegeleider voor pleegkinderen

Jasper Mol is sinds begin 2018 werkzaam bij Hago Zorg. Dit jaar is hij voor het tweede jaar meegegaan als begeleider op JIP Kamp. JIP staat voor Jongeren in Pleeggezinnen. In totaal gingen er 40 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar mee op kamp. Zij werden vergezeld door 14 begeleiders en hebben er gezamenlijk een fantastische week van gemaakt.

Een JIP kamp is anders dan andere kampen. Dit heeft te maken dat de jongeren allemaal in het zelfde schuitje zitten en elkaar dus ook goed begrijpen. Zij kunnen hierdoor extra ontspannen en zich een echt ‘kind’ voelen, zonder dat daar het woordje pleeg voorstaat. Doordat Jasper als kampbegeleider meegaat, heeft hij zich ook verdiept. In Nederland is er nog een te kort van 3500 pleeggezinnen.

Dit jaar hadden de jongeren de wens om vlotten te bouwen. Dankzij Mijn Project kon deze wens dan ook in vervulling gaan. De jongeren hebben zich een hele middag vermaakt en gezamenlijk vlotten gebouwd. De jongeren vonden het fantastisch.

Voor Jasper was het wederom een onvergetelijke week en de jongeren genoten een week lang van alle activiteiten. Jasper is blij dat zijn werkgever zich maatschappelijk inzet en wil dan ook Mijn Project bedanken.

Deel dit artikel: