30-5-2018

Mijn project, mijn verhaal: Ron Pije - Schoolzwemkampioenschap

Ron Pije is naast zijn werk als Facility Manager bij Yask ook nauw betrokken bij zwemvereniging KonAZ1870 als voorzitter. Zijn dochter is ondertussen al 6 jaar lang lid van de vereniging en Ron begon zijn inzet voor de club dan ook als betrokken ouder. Daarna is het balletje gaan rollen en is zijn engagement is verder blijven groeien doorheen de jaren.

Als de oudste zwemvereniging van Nederland is KonAZ1870 sterk verweven met de gemeenschap in Amsterdam Zuidoost. KonAZ1870 organiseert al 10 jaar schoolzwemkampioenschappen om op die manier basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de zwemsport en op een gezonde en leuke manier te bewegen in teamverband. Jaarlijks doen er zo’n 100 leerlingen van verschillende scholen mee.

Ook dit jaar was het kampioenschap een groot succes! Na een intensieve voorbereidingsperiode waarin vrijwilligers druk georganiseerd, gepland en geflyerd hebben, was het eindelijk zover. Aan het begin van de dag deden alle deelnemers mee aan een kleine parade voor het publiek. Daarna werd het startschot gegeven voor de wedstrijd. Omdat het doel van het project is om kinderen enthousiast te krijgen voor de zwemsport, krijgt uiteraard iedere deelnemer een leuke goodiebag mee naar huis! Dit jaar zat daar dankzij de steun van Mijn Project ook een leuk t-shirt in.

Maar de allerleukste beloning voor al het harde werk van de vrijwilligers is natuurlijk het enthousiasme en de blije gezichten van de deelnemers!

Deel dit artikel: