20-8-2018

Mijn Project, Mijn Verhaal: Tim Fredriksz - Rolstoeldansen

Tim Fredriksz is overdag Algemeen Medewerker Schoonmaak bij Hago Next, waar hij zich op dagelijkse basis inzet om een zo prettig mogelijke werkomgeving te creëren voor de medewerkers van VodafoneZiggo in Leeuwarden. Ook in zijn vrije tijd zet hij zich graag in om het leven voor anderen een stukje aangenamer te maken. Dat doet hij als vrijwilliger bij Stichting Drempelloos Dansen.

Via een voormalige collega is Tim in aanraking gekomen met rolstoeldansen. Eerst als cursist en naderhand heeft hij zijn betrokkenheid met evenveel enthousiasme verdergezet als vrijwilliger en begeleider. Stichting Drempelloos Dansen maakt het mogelijk voor rolstoelgebruikers om kennis te maken met dans.

Zo krijgen de deelnemers verscheidene dansstijlen aangeleerd, zoals de Engelse wals, de tango, de samba en de chachacha. Ook wordt er regelmatig afgewisseld met een leuke groepsdans. Er wordt zowel gedanst in duo’s van rolstoelgebruikers als in duo’s met een rolstoelgebruiker en een valide deelnemer.

Het dansen is niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar ook de uitgelezen kans om nieuwe sociale contacten te leggen in een vrolijke ontspannen sfeer! Met de financiële steun van Vebego Foundation wordt dan ook een leuk feest georganiseerd voor alle deelnemers en hun vrienden en familie.

Als vrijwilliger helpt en ondersteunt Tim niet alleen bij de danslessen, maar biedt hij ook een luisterend oor waar nodig. De voldoening die hij ervaart door het werken met deze kwetsbare en tegelijkertijd ontzettend sterke en levenslustige groep mensen, maakt het voor hem een onbetaalbare ervaring: van elkaar leren door er voor elkaar te zijn!

 

Deel dit artikel: