30-5-2018

Mijn project, mijn verhaal: Vivian Knechten - Knutselen & Timmeren

Vivian Knechten is overdag Tender Specialist bij Hago, maar zet zich in haar vrije tijd in voor de kinderen van de Koala School in Weert. De Koala School is de school van het plaatselijke Asielzoekerscentrum en voorziet in onderwijs voor de kinderen in het centrum die zijn gevlucht voor het geweld in hun thuisland.

Vivian kent een aantal van de leerkrachten die zich elke dag opnieuw inzetten op de Koala School en is dus ook bekend met de moeilijkheden waar zij elke dag mee te maken krijgen: klasjes vol kinderen met verschillende leeftijden, culturele achtergronden en moedertalen. Daarnaast heeft de school weinig financiële middelen en moeten ze vooral draaien op giften en vrijwilligers. Vanwege de inspirerende inzet van de vrijwilligers en de vaak hartverscheurende verhalen van de kinderen, wilde Vivian als Vebego Foundation-ambassadeur iets speciaals doen voor de school.

Ze organiseerde met de steun van Mijn Project een daguitstap naar het Spark Tech Lab in Weert. Het Spark Tech Lab is een educatief expertisecentrum voor wetenschap en techniek waar kinderen de kans krijgen om op een interactieve en ludieke manier kennis te maken met het veld.

De kinderen kregen de opdracht om een knikkerbaan te bouwen. Ze kregen alle benodigde materialen: houten plankjes, veiligheidsbrillen, lijm... en een voorbeeldknikkerbaan om na te maken. Aan het einde van de middag konden ze hun zelfgebouwde creaties testen en knikkers met luchtdruk door de doolhofjes die ze gebouwd hadden blazen.

De kinderen waren intens nieuws- en leergierig en gingen vol enthousiasme helemaal op in hun projecten. De voldoening dat alle kinderen genoten hebben van een leuke middag, dat is waar het om draait en dat is wat het zo ontzettend waardevol maakt om ambassadeur te zijn!

Deel dit artikel: