14-1-2021

Vebego Foundation in coronatijd

Meer kansen in 2021?

De Vebego Foundation is bekend om de bouwreizen waarmee ze in Sri Lanka, Marokko en Ghana helpt kinderen en jongeren een betere toekomst te geven; door medewerkers die ter plekke de handen uit de mouwen steken. Daar stak corona in 2020 een duidelijk stokje voor. Wat is er wel gebeurd in 2020? En biedt 2021 betere kansen?

Suzanne Goedmakers, voorzitter van de Vebego Foundation: “In 2020 is iedereen hard geraakt door corona. Voor talloze collega’s van Vebego is dit heel direct geweest: werk veranderde, verdween soms en we hebben allemaal geduimd dat iedereen gezond bleef. Dat onze bouwreizen daardoor niet doorgaan, is een logisch gevolg en bijzaak bij de grotere gevolgen voor de Vebego collega’s.

Tegelijkertijd heeft het ook mooie, nieuwe acties opgeleverd binnen onze Foundation. Naast de mogelijkheid van medewerkers om een beroep te doen op “Mijn Project” – waarbij medewerkers een bijdrage kunnen vragen voor een activiteit binnen het vrijwilligerswerk dat ze doen – hebben we tijdens corona “Ons Project” geïntroduceerd. Groepen collega’s konden daarbij, natuurlijk corona proof,, gezamenlijk vrijwilligerswerk gaan doen. Daarbij kregen ze een bijdrage van de foundation. Dat vind ik tekenend voor Vebego collega’s: juist in tijden waarin iedereen – en zij zelf ook – het zwaar hebben, niet bij de pakken neer gaan zitten, maar juist áánpakken, helpen, zelf de handen uit de mouwen steken.

 


Een team van UMCG Services, een joint venture tussen UMCG en Hago, zorgde samen met de vrijwilligers van Werkwijken Oosterpark een schone Oosterparkwijk te Groningen.

 

Ook voor 2021 verwachten we niet dat we met onze bouwreis over de wereld gaan om te helpen; ver reizen zit er voorlopig nog niet in. De hulp is natuurlijk wel keihard nodig: corona grijpt overal hard om zich heen. We hebben daarom gekeken naar een andere manier om onze oude en huidige partners ver weg te steunen in ook voor hen zware tijden. Met een financiële bijdrage zorgen we ervoor dat de gebouwen weer veilig en up to date zijn.

Daarnaast willen we in 2021 nog veel meer steun geven aan Vebego collega’s die dus als vrijwilliger aan de slag zijn. In een buurthuis, bij de voetbalclub, bij de voedselbank. We gaan meer uitleggen hoe “Mijn Project” en “Ons Project” werkt en hoe iedereen met een goed idee een aanvraag kan doen voor een bijdrage. We gaan jullie hier ook meer van laten zien. Zodat we met elkaar ervaren hoe groot en hoe mooi de impact is die onze mensen – ook vrijwillig – iedere dag weer hebben op de wereld om hen heen. In deze donkere tijden zijn dat de lichtpuntjes van 2021 waar we als Foundation naar uit kijken!

Deel dit artikel: