23-5-2017

Wij zijn supporters van onze vrijwilligers

De mannen van Balanz Facilitair zijn actieve vrijwilligers.

Richard is trainer en wedstrijdbegeleider bij TWC Maaslandster Zuid Limburg

Richard is ambulant voorman voor de schoonmaak bij Balanz Facilitair. In zijn vrije tijd is hij actief bij TWC als wedstrijdbegeleider BMX en als trainer.

Zijn zoon Bart wint veel prijzen als BMX-rijder en fietst op Europees niveau. Richard begeleidt deze reizen en is dus veel onderweg met de club.

Wekelijks staat hij op het veld om de kinderen te trainen.

TWC heeft 300 wielerleden, waaronder 70 BMX rijders. De leden komen vanuit België, Duitsland en Nederland. Het is een familieclub; veel vaders en moeders fietsen samen met de kinderen.

Met enige regelmaat organiseren ze een BBQ, om mensen aan elkaar te verbinden.

De BMX-sport is superpopulair in Limburg. Sinds Nederland succesvol is op olympisch niveau, melden veel nieuwe jonge leden zich spontaan aan

De club heeft een aantal BMX fietsen beschikbaar voor de beginnende jeugd, deze zijn in eigendom van de club. Wanneer ouders geen fiets kunnen betalen en de kinderen toch willen uitproberen of ze het een leuke sport vinden, dan stelt de club deze fietsen beschikbaar.

Verder gebruiken ze deze fietsen voor kinderen vanuit het AZC, zolang ze in het asielzoekercentrum verblijven kunnen ze de fiets gebruiken.

Op dit moment is er veel achterstallig onderhoud van het materiaal. Met de donatie van de Vebego Foundation worden de fietsen weer gerepareerd en in orde gebracht, zodat ze weer inzetbaar zijn.

Marcel Snoek, ook voorman bij Balanz Facilitair, gaat Richard helpen om de fietsen op orde te krijgen.

De voorzitter geeft aan dat de club het met weinig budget moet doen. De donatie is dus heel erg welkom, maar het allerleukst vinden Richard en de voorzitter dat Vebego oog heeft voor mensen in Limburg. En dat er aandacht is voor hun vereniging.

Richard in actie

Deel dit artikel: