Projecten in Sri Lanka

2016 - heden: Community Centre - Nikaweratiya 2014 - 2015: Community Centre - Wellawaya 2013 - 2014: Kings Revival Childerens Home - Wattala 2010 - 2012: Sambodhi Insitute - Baddegama 2008 - 2009: Senehasa Senior Home - Baddegama 2005 - Huizen bouwen na de tsunami - Wadduwa

2014 - 2015: Community Centre - Wellawaya

Samen met partner Arthacharya is in het zuidoosten van Sri Lanka een gemeenschapscentrum gebouwd.

In dit centrum is een crèche gevestigd, het doet dienst als opleidingscentrum en het microfinancieringskantoor is er gevestigd.

 

2013 - 2014: Kings Revival Children's Home - Wattala

Het Kings Revival Children's Home is opgericht in 2005 en ontfermt zich over verlaten en verweesde kinderen door ondersteuning en onderdak te bieden.

De Vebego Foundation heeft bij dit Children's Home een extra woongebouw gerealiseerd voor ca. 20 jongens. 

Onze partners

De Arthacharya Foundation is onze partner in Sri Lanka. Samen met Arthavida de microfinancieringsorganisatie zorgen zij voor programma's in lokale gemeenschappen. In voorgaande jaren hebben we ook samengewerkt met:

  • Kings Revival
  • Monniken in Baddegama

 

 

2010 - 2012: Sambodhi Institute - Baddegama

De Vebego Foundation was van 2010 - 2012 betrokken bij het Sambodhi Institute in Baddegama.

Dit is een huis waar ca. 70 gehandicapte vrouwen wonen met twee verzorgers. Bij de eerste kennismaking in 2009 waren de woongebouwen en het sanitair in slechte staat. Daken lekten, slaapvertrekken waren erg donker.

De Vebego Foundation heeft na overleg met de verzorgers de woongebouwen en de keuken gerenoveerd, een ziekenboeg gerealiseerd en een corridor gebouwd die de gebouwen met elkaar verbindt. Ook is alle meubilair voorzien van een nieuw kleurtje.

De bouwreizigers hebben dankzij financiële donaties gezorgd voor onder andere een nieuwe watertank, keukenmaterialen en schoonmaakartikelen.

In juni 2013 heeft brand een deel van het woongebouw verwoest. Andere partijen hebben zich het ‘lot’ aangetrokken wat maakt dat de foundation geen donatie heeft gedaan voor renovatie.

 

2008 - 2009: Senehasa Senior Home - Baddegama

Senehasa Senior Home, een verzorgingshuis in Baddegama voor verweesde ouderen

Momenteel wonen er 35 ouderen, zij hebben geen kinderen die hen kunnen verzorgen. In een mooie omgeving genieten zij van hun oude dag.

Samen met initiatiefnemer, zorginstelling Sevagram uit Heerlen, zijn een viertal woongebouwen gerealiseerd, is een muur om het terrein gebouwd, en is het terrein voorzien van hekken.

Voor een verantwoorde en duurzame exploitatie zijn, samen met de lokale betrokkenen en op basis van lokale behoeften en mogelijkheden, in 2011 businessplannen geschreven door deelnemers aan de Strategic Management Course van Vebego.

Hierop heeft het management van het Senehasa Senior Home besloten een boerderij te starten in de omgeving. Een geslaagde impuls is het promoten en activeren van ‘dana’1. Inmiddels is 80% van de voedselvoorziening afkomstig van dana. Na vier jaar is het Senahasa Senior Home een voorbeeld in de zuidelijke regio en erkend door de overheid.

"...voldaan gevoel bij het opleveren van je werk; dat je het voor elkaar hebt gekregen..."

Deel dit artikel: