...Elke dag was een cadeau!...

Zuid-Afrika


"...Toen we in de klas waren en de kinderen met volle overgave hun volkslied zongen; toen hield ik het niet meer droog..."

"...Eén moment kan ik niet noemen. Er zijn zo veel momenten van kippenvel, een traan en een lach..."

"...Het gevoel dat je als groep één doel hebt; gefocused en met elkaar in gesprek hoe we écht kunnen bijdragen aan de Afrikaanse maatschappij..."

"...Het zingen van de kinderen tijdens de afscheidsceremonie. Ik hoor ze nu nog zingen!..."

"...Een heel bijzonder moment vond ik de laatste dag, toen we voor ons bouwproject met z'n allen (kinderen, leerkrachten, hoofd van de school en collega's van Vebego) samen met de kinderen aan het dansen en aan het zingen waren. We waren samen één! Het gevoel van we doen goed, het is goed..."


Twee Afrikaanse kinderen 2011


"...De dankbaarheid van de kinderen en het zingen en dansen; daar krijg je kippenvel van. De kinderen die na afloop naar je toe komen voor een knuffel om ons te bedanken. Dan voel je: daar doen we het voor!..."

"...De saamhorigheid in de groep, de interactie met de kinderen en de bevolking, de dankbaarheid van de mensen, het bijwonen van een les, spelen met de kinderen..."

"...Waren de kinderen op de eerste dag nog terughoudend; de laatste dag absoluut niet meer! Dat maak je op een 'gewone' reis toch echt niet mee..."

"... Samenwerken met de lokale bevolking..."

Zuid-Afrika

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers? Lees hier een interessant reisverslag!


    Kintail School: april 2013 (Nederlandse versie / English version)
    Dowdle School: oktober 2012
    Ntabane School: april 2011
    Mazongo en Springvale School: oktober 2010 (Nederlandse versie / English version)

Allen in Kwazulu Natal

Deel dit artikel: